Olen näkövammainen, SAATAN TARVITA APUASI.

Minulle on kerrottu, että monet näkövammaiset eivät kehtaa käyttää merkkiä, koska se leimaa ihmisen vammaiseksi.  Sitä suuremmalla syyllä, kun seuraavan kerran näet tuon merkin, tarjoa rohkeasti apua!  Hipaise vaikka käsivarresta, jotta näkövammainen tietää, että tarkoitat häntä, ja kysy: tarvitsetko apua?  Ja jos hän myöntää tarvitsevansa, voit kysyä: miten voin sen tehdä?  Muista sitten kertoa ennenkuin poistut, jotta hän tietää sinun lähteneen. ( Tässä kohtaa olen itse kerran mokannut ja poistunut paikalta sanomatta mitään, se oli tosi noloa, mutta opettavaa! ). 

Tilanteita, joissa he voisivat tarvita apua, on esimerkiksi ruokakaupan punnitusvaakalla tai jonotusnumeroautomaateilla.  Itse olen nähnyt kuinka eräs henkilö käveli otto-automaatin yläsivusiivekkeisiin, niitä kun ei maassa kulkeva keppi kerro.  Myös rakennus- ja tietyömaat ovat vaaranpaikkoja.

Arvonta suoritettiin paperilappusysteemillä sokkona ja lapuista nousi nimi: ARJA.  Onnittelut Arjalle ja kiitokset kaikille osallistujille!